Palovaroittimet taloyhtiön vastuulle osana pelastuslain uudistusta 

Pelastuslain kokonaisuudistus on aloitettu tällä hallituskaudella sen kiireellisimpien ja välttämättömien muutosten tekemisellä. Yhtenä näistä on pidetty huoneistojen palovaroittimien hankinta- ja kunnossapitovastuun siirtämistä asukkaalta rakennuksen omistajalle. Tämä siis tarkoittaa, että lain voimaan tultua kaikissa taloyhtiöissä vastuu palovaroittimen hankkimisesta ja sen toiminnasta kuuluu jatkossa taloyhtiölle. Tähän saakka vastuu on kuulunut asukkaalle, eli asunnon omistajalle tai vuokralaiselle.

Tässä yhteydessä myös paristokäyttöisten palovaroittimen kunnossapito- ja huoltovastuu siirtyy kiinteistöjen omistajille, asunto-osakeyhtiöiden ollessa kyseessä useimmiten siis käytännössä taloyhtiöille. Tosin tältä osin kyseeseen saattaa tulla kahden vuoden siirtymäaika, mutta mikäänhän ei estä taloyhtiöitä ottamasta asiaa käytäntöön nopeastikin.

HH-kiinteistöpalvelut on varautunut jo asiaan ja tarjoaa mm. palovaroitinten keskitettyä testauspalvelua tarvittavine huolto-/korjaustöineen.

Palveluun kuuluu pääsääntöisesti varoitinten testaus raportteineen sekä tarvittaessa paristojen vaihto ja/tai ilmaisimen vaihto. Paristoina käytämme tarkoitukseen parhaiten sopivia 10 vuoden kestoiältään olevia paristoja.

Pääsääntöisesti tilat tullaan kiertämään kerralla yleisavainta käyttäen ja mikäli tämä ei onnistuisi kaikilta osin, sovitaan menettelystä tapauskohtaisesti erikseen. Tavanomaisten paristojen osalta vaihtotarpeen ilmaantuessa tyypillisesti vaihdamme ao. paristot jo tarkastuskierroksen yhteydessä.

Muista toimenpiteistä annamme raporttien mukaiset suositukset ja tarjouksen. Ota yhteyttä tarjouspalvelut@hhkp.fi.

Huomio!

Hallilan alueella vedenjakelussa häiriöitä, syy tietoliikennekatkos / sähkökatko. Tampereen vesi pahoittelee vedenjakeluhäiriötä!